Spieren in topconditie verbeteren de prestaties van je paard

Behandeling

Ik behandel de paarden op uw eigen locatie. Het paard moet voor de behandeling droog en schoongeborsteld zijn en er moet een rustige omgeving beschikbaar zijn, waarin de behandeling plaats kan vinden. 

Bij de eerste behandeling, wil ik het paard vooraf graag zien bewegen en onderzoek het op eventuele onregelmatigheid, gevoeligheid, spierspanning, zwellingen, temperatuur-verschillen etc. Ook wil ik graag de voorgeschiedenis van het paard weten. De oorzaak van een probleem kan ergens anders liggen dan de plaats van de klacht. Daarom behandel ik altijd het hele paard en bekijk het totaalplaatje.

Massage wordt afgewisseld met milde handgrepen en zeer intensieve druk om de spieren goed te bewerken en los te maken. Ik maak daarbij gebruik van druk op de stresspunten (kwetsbare punten waar de spier overgaat in de pees en waar de doorbloeding minder wordt). In eerste instantie zal het paard een (gevoelige) reactie geven en de spier aanspannen. Het loslaten van het stresspunt geeft ontspanning in de spier. Het paard leert zich hierdoor ontspannen, blokkades in de spier worden opgeheven en verhoogt de doorbloeding van de spier.

Een behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Ik werk met een behandelformulier, waar alle informatie over het paard wordt bijgehouden. Na de behandeling krijgt u een advies mee zodat uw paard zo snel mogelijk zal herstellen. 

paardenmassage

Het aantal behandelingen dat uw paard nodig heeft, hangt onder andere af van de aard van de klacht, hoelang deze bestaat, leeftijd, gezondheidstoestand en leefomstandigheden van het paard. Soms volstaat 1 of 2 behandelingen, soms zijn meer behandelingen nodig. Om uw paard gezond en fit te houden, is het aan te bevelen om het minimaal 5 maal per jaar een preventieve behandeling te geven.