EQUINE TAPING

  

Een waardevolle aanvulling op de (sport)massage

Equine taping

Het tapen van paarden is een ondersteunende techniek en daarmee een zeer waardevolle aanvulling op de (sport)massage. De speciaal voor de vacht ontwikkelde tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulaire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Wat is de werking?

Vlak onder de huid liggen allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes. Bij een weefselbeschadiging ontstaat een ontstekingsreactie met een daarbij behorende zwelling. Deze zwelling zorgt ervoor dat de pijnreceptoren onder de huid onder druk komen te staan en een pijnlijk gevoel veroorzaken.

Equine taping

Doordat de tape een liftende werking heeft, neemt de druk op deze pijnreceptoren af en daardoor ook de pijn. Dit bevordert het bewegingspatroon en herstel. De achterliggende gedachte is dat de bewegingen van de spieren niet alleen invloed hebben op de juiste bewegingen van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Op het moment dat de spieren niet goed werken door een probleem, kan dat weer resulteren in andere klachten en symptomen.

Bij zowel weefsel- als spierbeschadigingen kan de elastische tape het lichaam ondersteunen en het zelf-herstellend vermogen van het lichaam stimuleren. Dit is allemaal gebaseerd op het principe van activeren en ontspannen van de spieren in plaats van fixeren. Hierdoor blijft de volledige functionaliteit van de spieren behouden. De tape is ontwikkeld met anti-allergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen, waardoor de tape langere tijd kan worden gedragen.

Equine taping biedt ondersteuning bij o.a.

  • verbetering van spierfunctie
  • ondersteuning van de gewrichtsfunctie
  • beïnvloeding van fascie en spier
  • pijndemping
  • peesblessures en -ontstekingen
  • behandeling van littekens
  • (na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat
  • activering van de bloed- en lymfecirculatie bij zwellingen en bloeduitstortingen